Opoen t

Pak de regie over je eigen ontwikkeling

Zet een stap in de juiste richting met het STAP-budget

Wil jij een opleiding of cursus volgen? Het STAP-budget maakt dit een stuk voordeliger of zelfs kosteloos! Ontvang €1000,- budget vanuit de Nederlandse overheid die je kunt gebruiken voor iedere opleiding of training. Schrijf je vandaag nog in voor een training bij Dialogue en start met het verbreden van jouw persoonlijke competenties.

Met korting of kosteloos een training volgen

Maak gebruik van het STAP-budget door een opleiding of training te volgen bij Dialogue. Het budget is in te zetten op het gehele aanbod óf kies een training die je zelfs kosteloos kunt volgen:

 • Persoonlijke coaching
  Intensieve persoonlijke begeleiding door een ervaren coach voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
 • Omgaan met stress op de werkvloer
  Intensieve dagcursus in een kleine groep over stressbehendigheid en effectief omgaan met stress op de werkvloer. Hoe zorg je voor jezelf in een veeleisende (werk)omgeving? 
 • Verhoog jouw persoonlijke effectiviteit
  Vergroot je zelfkennis en word je bewust van je valkuilen én je persoonlijke kwaliteiten. Je leert om ingesleten patronen te doorbreken zodat je je doelen kunt realiseren
STAP-budget - artikel 1

Goed om te weten over het STAP-budget

De overheid heeft dit jaar in totaal €180 miljoen beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Dit bedrag is verdeeld over 5 tijdsvakken in 2022. Op 1 maart was de eerste aanvraagperiode. Vanwege het grote succes was het budget voor deze periode binnen enkele dagen op. Het eerst volgende moment om je aan te melden is 1 september om 10:00 uur. Wacht op 1 september niet te lang met het aanvragen van het STAP-budget via het UWV, want op=op. Bekijk hieronder alle resterende aanvraagperiodes in 2022:

 • 1 september tot en met 31 oktober 2022
 • 1 november tot en met 31 december 2022

Bekijk via de website van de overheid alle voorwaarden voor deelname.                                                                                                                             

STAP-budget - artikel 2

Aanmelden voor een opleiding of training bij Dialogue?

Zo maak jij gebruik van het STAP-budget

Stap 1:

Maak je keuze en meld je aan

Bekijk ons aanbod en kies een opleiding of training. Geef bij het aanmelden aan dat je gebruik wil maken van het STAP-budget en voltooi jouw inschrijving.

Stap 2:

Ontvang het STAP-budget aanmeldbewijs

Als je voldoet aan alle voorwaarden ontvang je zo spoedig mogelijk het STAP-budget aanmeldbewijs vanuit Dialogue. Houd je inbox dus goed in de gaten.

Stap 3:

Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Het STAP-budget aanmeldbewijs heb je nodig om je aanvraag in te kunnen dienen bij het UWV. Log bij de start van de volgende aanvraagperiode in met je DigiD bij het voorportaal en vraag jouw STAP-budget aan.

Stap 4:

Ontvang bericht over de status van jouw aanvraag

Je ontvangt vanuit het UWV bericht wanneer het STAP-budget is toegekend. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op over de start van de opleiding of training.

Stap 5:

Start de training

Als jouw aanvraag is goedgekeurd dan kun je starten met de opleiding of training. Na afloop dient Dialogue een bewijs van deelname in bij het UWV om het proces af te ronden.

Portret carole 4 LR (1)

Hulp nodig?

Onze collega Carole staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie voor scholing en ontwikkeling. De overheid wil hiermee werkende of werkzoekende zelf laten beslissen over hun ontwikkeling. 

Kan ik kiezen uit alle opleidingen en trainingen?

Het STAP-budget is in te zetten op al onze opleidingen en trainingen. Bij het inschrijven voor een opleiding of training geef je aan gebruik te willen maken van het STAP-budget.

Wanneer kan ik me aanmelden?

Op ieder moment kun je jezelf aanmelden voor een opleiding of training. Na aanmelding ontvang je het STAP-budget aanmeldbewijs. Met dit bewijs kun je op het eerste volgende aanvraagmoment jouw STAP-budget aanvragen. 

Wat gebeurd er als ik de opleiding of training heb afgerond?

Na afronding van de opleiding of training dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. Wanneer aan alle verplichtingen en voorwaarden is voldaan, besluit het UWV of het STAP-budget definitief wordt toegekend aan Dialogue.

Kan ik nog gebruiken maken van het STAP-budget als ik al ben gestart met een opleiding of training?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het STAP-budget kan alleen worden aangevraagd voor opleidingen en trainingen die nog niet zijn gestart. 

Wat als het STAP-budget wordt afgewezen door het UWV?

Wanneer het UWV jouw STAP-budget aanvraag afkeurt dan loop je geen enkel risico. Je inschrijving mag kosteloos worden geannuleerd.