Opoen t

Pak de regie op je persoonlijke ontwikkeling

Zet een stap in de juiste richting met het STAP-budget

Wil jij een opleiding of cursus volgen? Het STAP-budget maakt dit een stuk voordeliger of zelfs kosteloos! Ontvang €1000,- budget vanuit de Nederlandse overheid die je kunt gebruiken voor iedere opleiding of training. Schrijf je vandaag nog in voor een training bij Dialogue en start met het verbreden van jouw persoonlijke competenties.

Met korting of kosteloos een training volgen

Maak gebruik van het STAP-budget door een opleiding of training te volgen bij Dialogue. Zet het budget bijvoorbeeld in op één van deze opleidingen:

 • Mediationopleiding
  De Mediationopleiding is persoonlijk en praktijkgericht. Je doorloopt samen met ons het mediationproces en we trainen je op alle deelvaardigheden. We hebben veel aandacht voor jouw individuele leerproces en je oefent met situaties uit jouw dagelijkse praktijk. 
 • Conflictmanagement
  De kunst is er effectief mee om te gaan en om van gedoe naar goede dialoog te komen. Daarom is naast je vakinhoudelijke expertise ook kennis van conflictmanagement van belang. In deze training leer je waar je krachten liggen en hoe je assertiever en vanuit verbinding met conflicten kunt omgaan. Daardoor kom je sterker in je werk te staan.  
 • Gespreksleider intervisie
  Krijg een aantal intervisiemethoden aangeboden en leer de belangrijkste vaardigheden voor het begeleiden van intervisiebijeenkomsten, zoals vragen stellen en constructieve feedback geven. Je oefent met casus uit de praktijk.

STAP-budget - artikel 1

Goed om te weten over het STAP-budget

De overheid heeft dit jaar in totaal €180 miljoen beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Dit bedrag is verdeeld over 5 tijdsvakken in 2023. Op 1 mei 2023 om 10:00 uur start de eerste aanvraagperiode. Vanwege de grote belangstelling is het belangrijk om op tijd in te loggen via UWV. Wacht op 1 mei niet te lang met het aanvragen van het STAP-budget, want op=op. Bekijk hieronder alle aanvraagperiodes in 2023:

 • 28 februari 2023 t/m 30 april 2023
 • 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
 • 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
 • 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
 • 1 november 2023 t/m 31 december 2023

Bekijk via de website van de overheid alle voorwaarden voor deelname.                                                                        

 

STAP-budget - artikel 2

Aanmelden voor een opleiding of training bij Dialogue?

Zo maak jij gebruik van het STAP-budget

Stap 1:

Maak je keuze en meld je aan

Bekijk ons aanbod en kies een opleiding of training. Geef bij het aanmelden aan dat je gebruik wil maken van het STAP-budget en voltooi jouw inschrijving.

Stap 2:

Ontvang het STAP-budget aanmeldbewijs

Als je voldoet aan alle voorwaarden ontvang je zo spoedig mogelijk het STAP-budget aanmeldbewijs vanuit Dialogue. Houd je inbox dus goed in de gaten.

Stap 3:

Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Het STAP-budget aanmeldbewijs heb je nodig om je aanvraag in te kunnen dienen bij het UWV. Log bij de start van de volgende aanvraagperiode in met je DigiD bij het voorportaal en vraag jouw STAP-budget aan.

Stap 4:

Ontvang bericht over de status van jouw aanvraag

Je ontvangt vanuit het UWV bericht wanneer het STAP-budget is toegekend. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op over de start van de opleiding of training.

Stap 5:

Start de training

Als jouw aanvraag is goedgekeurd dan kun je starten met de opleiding of training. Na afloop dient Dialogue een bewijs van deelname in bij het UWV om het proces af te ronden.

Portret carole 4 LR (1)

Hulp nodig?

Onze collega Carole staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie voor scholing en ontwikkeling. De overheid wil hiermee werkende of werkzoekende zelf laten beslissen over hun ontwikkeling. 

Kan ik kiezen uit alle opleidingen en trainingen?

Het STAP-budget is in te zetten op veel van onze opleidingen en trainingen. Bij het inschrijven voor een opleiding of training geef je aan gebruik te willen maken van het STAP-budget.

Wanneer kan ik me aanmelden?

Op ieder moment kun je jezelf aanmelden voor een opleiding of training. Na aanmelding ontvang je het STAP-budget aanmeldbewijs. Met dit bewijs kun je op het eerste volgende aanvraagmoment jouw STAP-budget aanvragen. 

Wat gebeurt er als ik de opleiding of training heb afgerond?

Na afronding van de opleiding of training dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. Wanneer aan alle verplichtingen en voorwaarden is voldaan, besluit het UWV of het STAP-budget definitief wordt toegekend aan Dialogue.

Kan ik nog gebruiken maken van het STAP-budget als ik al ben gestart met een opleiding of training?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het STAP-budget kan alleen worden aangevraagd voor opleidingen en trainingen die nog niet zijn gestart. 

Wat als het STAP-budget wordt afgewezen door het UWV?

Wanneer het UWV jouw STAP-budget aanvraag afkeurt dan loop je geen enkel risico. Je inschrijving mag kosteloos worden geannuleerd.